Κένυα-Μομπάσα

Κένυα-Μομπάσα
Ατομικά πακέτα εξωτερικού

Μια εμπειρία-ντοκιμαντέρ για το άλμπουμ των αναμνήσεών σας… Εκεί που τα αστικά κέντρα και οι πρωτεύουσες δεν προσπαθούν να διεκδικήσουν την προσοχή μας και το χρόνο μας, αφού είναι όλος αφιερωμένος στη φυσική ζωή, στο άκουσμα των καλεσμάτων των σπάνιων ζώων, στην απομνημόνευση των αρωμάτων, εικόνων, εθίμων του τοπικού τρόπου διαβίωσης.


1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη - Ναϊρόμπι

Αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού και άφιξη την επομένη για το Ναϊρόμπι.


2η ημέρα: Ναϊρόμπι - Πάρκο Αμπερντάρες (180 χλμ) (Treetops Lodge)

Άφιξη το πρωί στην πρωτεύουσα της Κένυας, συνάντηση με τον αντιπρόσωπό μας και αφού πάρουμε μια ανάσα ξεκούρασης αναχωρούμε οδικώς για το Εθνικό Πάρκο Αµπερντάρες, όπου και θα διανυκτερεύσουμε παρατηρώντας ελέφαντες, ρινόκερους, λεοπαρδάλεις, ύαινες, μπαμπουίνους, πιθήκους και άλλα σπάνια είδη άγριας ζωής! Το πάρκο βρίσκεται βόρεια της Αφρικανικής σαβάνας, έπειτα από διαδρομή 150χλμ. από το Ναϊρόμπι. Άφιξη στο ξενοδοχείο έξω από το πάρκο, μεσημεριανό γεύμα, φύλαξη αποσκευών και μπαίνουμε στο πάρκο µε τα ειδικά τζιπ µε ένα σακίδιο που χωρά τα απαραίτητα για διανυκτέρευση. Τακτοποίηση στο Treetops Lodge και όλη την υπόλοιπη μέρα μπορούμε να παρακολουθούμε από ψηλά τα άγρια ζώα που επισκέπτονται το νερό για να ξεδιψάσουν! Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Πάρκο Αμπερντάρες - Λίμνη Νακούρου και Ναϊβάσα (180 χλμ) (Lake Naivasha Country Club)

Έξοδος από το πάρκο νωρίς το πρωί, άφιξη στο εξωτερικό ξενοδοχείο, πρωινό γεύμα. Παραλαβή αποσκευών και μετάβαση, µέσω του Rift Valley, του ρήγματος που χωρίζει τη χώρα κατά μήκος σε ανατολική και δυτική, πρώτα στο Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Νακούρου. Εκεί βρίσκει καταφύγιο μεγάλος πληθυσμός από ροζ φλαμίνγκο, πελεκάνους, ρινόκερους, πιθήκους, αντιλόπες, βουβάλια και ζέβρες. Μεσημεριανό γεύμα στο Lake Nakuru Lodge και προχωρούμε για τη Λίμνη Ναϊβάσα, η οποία έχει γλυκό νερό και φιλοξενεί περί τα 450 είδη πουλιών. Αργά το απόγευμα άφιξη και τακτοποίηση στο λοτζ, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Λίμνη Ναϊβάσα - Πάρκο Μασάι Μάρα (260 χλμ) - Keekorok Lodge

Πρωινό και αναχωρούμε για το Εθνικό Πάρκο Μασάι Μάρα, το οποίο εκτείνεται σε 1.510τ.χλμ. και περιλαμβάνει πληθώρα ειδών άγριων ζώων και πτηνών. Άφιξη στο λοτζ, τακτοποίηση και μεσημεριανό γεύμα. Απογευματινό σαφάρι όπου θα συναντήσουμε ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις, ζέβρες, λιοντάρια, ρινόκερους και πολλά άλλα. Επιστροφή στο λοτζ, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Μασάι Μάρα  (Keekorok Lodge)

Το πρόγραμμα της ημέρας προσφέρει δύο εναλλακτικές επιλογές. Μπορείτε είτε να δηλώσετε συμμετοχή σε πρωινό φωτογραφικό σαφάρι µε αερόστατο πάνω από το πάρκο µε το πρωινό γεύμα σας σε καλαθάκι είτε σε ένα πολύ πρωινό φωτογραφικό επίγειο σαφάρι και επιστροφή για πρωινό στο λοτζ. Μετά το μεσημεριανό άλλο ένα σαφάρι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η-8η ημέρα: Πάρκο Μασάι Μάρα - Ναϊρόμπι - Μομπάσα

Πρωινό και μετάβαση στο Ναϊρόμπι, απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση προς τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κένυας, την Μοµπάσα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στην παραλιακή ζώνη της πόλης, ιδανικό για ξεκούραση, ήλιο και θάλασσα. Ημέρες ελεύθερες στο μεγαλύτερο και πιο κοσμοπολίτικο λιμάνι της Ανατολικής Αφρικής, έναν τόπο όπου συναντιούνται και αναμιγνύονται με τρόπο μοναδικό και επιδέξιο πολιτισμοί που προέρχονται από όλες τις πλευρές του Ινδικού Ωκεανού, με έντονες επιρροές από την Ινδία, την Αραβία και την Αφρική.

9η-10η ημέρα: Μομπάσα - Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση στο Ναϊρόμπι και στη συνέχεια την διεθνή πτήση για την επιστροφή μέσω ενδιάμεσου σταθμού, παίρνοντας μαζί μας αξέχαστες εντυπώσεις. Άφιξη την επομένη.

Κένυα-Μπομπάσα
Ξενοδοχεία Περίοδος Ελάχιστη συμμετοχή για 2-3 άτομα
Ξενοδοχεία/Lodge 4*/4*S 1/4-30/6&28/9-31/10 1.795 €
Ξενοδοχεία/Lodge 4*/4*S 1/7-27/9 1.975 €

Περιλαμβάνονται:

• Αεροπορικά εισιτήρια με την «Turkish Airlines» από Αθήνα & Θεσσαλονίκη μέσω Κων/πολης κάθε Δευτέρα. Δυνατότητα και με την «Qatar» ή την «Emirates»

• 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία/λοτζ 4* και 4*S με πλήρη διατροφή στα σαφάρι

• 3 διανυκτερεύσεις στη Μομπάσα με all inclusive σε 4*S (Νeptune Beach Resort)

• Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια

• Εκδρομές και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

• Υπηρεσίες τοπικών Αγγλόφωνων ξεναγών και οδηγών για τα σαφάρι

• Είσοδοι στα Πάρκα

• Ασφάλεια αστικής ευθύνης

• Ταξιδιωτικός φάκελος με χρήσιμες πληροφορίες για τον προορισμό

Δεν περιλαμβάνονται:

• Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι 340 € το άτομο από Αθήνα & 325 € από Θεσσαλονίκη

• Προσωπικά έξοδα, ποτά, υπέρβαση ορίου αποσκευών

• Βίζα εισόδου 50 USD που πληρώνεται και εκδίδεται επιτόπου με την είσοδο στη χώρα

• Φιλοδωρήματα σε ξεναγούς και οδηγούς

• Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

Παρατηρήσεις: Οι τιμές είναι βασισμένες σε ειδικό οικονομικό αεροπορικό ναύλο. Σε περίπτωση που κατά τη ζήτηση κράτησης δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στο συγκεκριμένο ναύλο, θα υπάρχει αντίστοιχη επιβάρυνση με τον αμέσως επόμενο οικονομικό διαθέσιμο ναύλο.

Τοποθεσία:

Ένας ονειρεμένος προορισμός που, όταν τον επισκεφθείτε, θα έρθετε πραγματικά σε επαφή με αυτά που είναι τόσο σημαντικά και τα έχουμε ξεχάσει: τη φυσική ζωή και τη συνειδητή και φιλότιμη προσπάθεια ορισμένων ανθρώπων του κόσμου μας να την προστατεύσουν και να μας εξασφαλίσουν έτσι ότι θα τη θαυμάζουμε για καιρό.

Οι εκπληκτικές σαβάνες με τις ακακίες και την εντυπωσιακή άγρια πανίδα θα ζωντανέψουν μπροστά σας τις εικόνες από τα ντοκιμαντέρ που με λαχτάρα παρακολουθούσατε. Θα επισκεφθείτε τα πάρκα σαφάρι της χώρας, που τα πιο γνωστά περιλαμβάνουν το Αμποσέλι, το Μασάι Μάρα, το Σαμπούρου και το Τσάβο. Θα δείτε από (αρκετά) κοντά ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις, μπαμπουίνους, λιοντάρια, τσίταχ, γκνου, ρινόκερους, ιπποπόταμους, γαζέλες, λεοπαρδάλεις και πολλά άλλα είδη, καθώς και αρκετά εξαιρετικά σπάνια πουλιά. Εξάλλου, το εν δέκατον του εδάφους της Κένυας καλύπτεται από εθνικά πάρκα και καταφύγια άγριας ζωής.

Στις πιο πάνω όμορφες εικόνες ελάτε να προσθέσετε τις τιρκουάζ αποχρώσεις του Ινδικού Ωκεανού, σε αντίθεση με τις μαγευτικές λίμνες στην Κοιλάδα Ριφτ που χρωματίζονται ροζ από τους τεράστιους πληθυσμούς των φλαμίνγκο.

Έχετε μια ονειρεμένη εικόνα που όλοι θα θέλαμε να δούμε έστω μια φορά στη διάρκεια της ζωής μας…

Εξίσου υπέροχο είναι και το παζλ των 40 και πλέον εθνοτήτων που ζουν στην Κένυα, με πιο χαρακτηριστικές αυτές των Κικούγιου, των Λουό και των ημι-νομαδικών Μασάι.