7ήμερη αεροπορική εκδρομή στη Βουλγαρία από Ηράκλειο

7ήμερη αεροπορική εκδρομή στη Βουλγαρία από Ηράκλειο
Οργανωμένες εκδρομές εξωτερικού
Αναχώρηση στις 18 Νοεμβρίου από Ηράκλειο

1η μέρα Δευτέρα 18/11: Ηράκλειο – Αθήνα-Σόφια - Σαντάσκι-Ι.Μ.Ρίλλα- Μπάνσκο  

Μεταφορά στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και πτήση για την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, τη Σόφια μέσω Αθηνών. Από εκεί με το λεωφορείο που μας περιμένει,  αναχώρηση για την νοτιοδυτική Βουλγαρία και τις όχθες του ποταμού Σαντάνσκα Μπίστριτσα για να επισκεφθούμε το Σαντάσκι , που πήρε το όνομά του από τον Βούλγαρο επαναστάτη Γιάν Σαντάσκι. Σχετική παραμονή . Επόμενος μας σταθμός, η Μονή Ρίλλα, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της Βουλγαρίας, γνωστή για την αρχιτεκτονική της και για τα σπάνια κειμήλια ιστορικής αξίας. Στο Μουσείο της Μονής αξίζει να δούμε τον περίφημο σταυρό του Μοναχού Ραφαήλ με τις 10.000 διαφορετικές παραστάσεις από την Αγ. Γραφή. Έπειτα θα κατευθυνθούμε προς το  Όρος Πίριν όπου σε υψόμετρο 936 μέτρων βρίσκεται τοποθετημένο το πανέμορφο χωριουδάκι Μπάνσκο , σύγχρονος τουριστικός χιονοδρομικός προορισμός λόγω του ομώνυμου χιονοδρομικού κέντρου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας , δείπνο. 

2η μέρα Τρίτη 19/11 : Μπάνσκο –Ι.Μ.BACHKOVO - Φιλιππούπολη

Πρωινό σε μπουφέ και κατευθυνόμαστε  για τη Φιλιππούπολη με ενδιάμεσο σταθμό την Ι.Μ. Bachkovo αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου . Ιδρύθηκε το 1083 . Θα δούμε  εικόνες και καλύμματα Ευαγγελίων του 16ου & 19ου αιώνα. Επίσης θα δούμε το ξυλόγλυπτο τέμπλο με την χρυσή διακόσμηση καθώς και τις βασιλικές πόρτες . Χρόνος ελεύθερος στην πανέμορφη αυλή της ιεράς Μονής  με τα εντυπωσιακά δέντρα.  Άφιξη στην Φιλιππούπολη και ξεκινάμε την περιήγηση της πόλης με το αρχαίο Ρωμαϊκό θέατρο , τους μιναρέδες   καθώς και τα σπίτια Ελλήνων εμπόρων.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας , δείπνο. 

3η μέρα Τετάρτη 20/11 : Φιλιππούπολη-Βάρνα 

Πρωινό σε μπουφέ και χρόνος ελεύθερος στον πλακόστρωτο δρόμο της πόλης . Έπειτα θα αναχωρήσουμε  για τη Βάρνα , που είναι κτισμένη στη θέση της αρχαίας Οδησσού. Η διαδρομή είναι μοναδική. Περνώντας από τις γραφικές πλαγιές του Αίμου , από τα ομορφότερα σημεία της χώρας θα προσπεράσουμε το Μπουργκάς για να δούμε την πανέμορφη Μεσημβρία(ή αλλιώς Νεσέμπαρ)  με τα Βυζαντινά Μοναστήρια. Σύντομη στάση. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη Βάρνα. Δείπνο . 

4η μέρα Πέμπτη 21/11 : Βάρνα 

Απολαυστικό πρωινό και περιήγηση της πόλης για να δούμε την πλατεία 9ης Σεπτεμβρίου , το Εθνικό Θέατρο , την Όπερα , το αρχαιολογικό και το ναυτικό μουσείο καθώς και τον Μητροπολιτικό Ναό της πόλης . Το απόγευμα προτείνουμε να περιηγηθείτε στο πάρκο της πόλης το οποίο  αναπτύσσεται κατά μήκος του παραλιακού μετώπου. Μέσα σ αυτό βρίσκεται το πλανητάριο, το ενυδρείο και το δελφινάριο . Δείπνο στο ξενοδοχείο μας . 

 5η μέρα Παρασκευή 22/11 : Βάρνα – Βελίκο Τύρνοβο - Σόφια 

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για τις όχθες του ποταμού Γιάντρα όπου βρίσκεται τοποθετημένη η πόλη Βελίκο Τύρνοβο , γνωστή ως πρωτεύουσα της δεύτερης βουλγαρικής αυτοκρατορίας και συχνά αναφέρεται ως »η πόλη των τσάρων».Βρίσκεται ανάμεσα σε τρεις λόφους ενώ είναι σταθμός εκπαιδευτικών και λογοτεχνικών δραστηριοτήτων, καθώς και το κέντρο της Βουλγαρικής νομισματοκοπίας. Μέχρι το 1965 το όνομα της ήταν Τάρνοβο και μέχρι σήμερα συνεχίζεται και χρησιμοποιείται η ονομασία αυτή. Σχετική παραμονή για βολτούλα στα γραφικά σοκάκια με τα  σπιτάκια με τα χαρακτηριστικά μπαλκόνια . Αργά το απόγευμα θα φθάσουμε στην  πρωτεύουσα της Βουλγαρίας , την Σόφια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και δείπνο. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία της πόλης.

6η μέρα Σάββατο 23/11:   Σόφια 

Πρωινό σε μπουφέ και ξεκινάμε την ξενάγησή μας στον μεγαλοπρεπή Ναό Μουσείο του Αλεξάνδρου Νέφσκι, το Εθνικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο, την Πινακοθήκη, το Στάδιο και την Ακαδημία Κυρίλλου και Μεθοδίου. Γεύμα στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος στη διάθεσή μας. Προτείνουμε να περπατήσετε στους διαμορφωμένους πεζόδρομους με τα φινετσάτα καταστήματα αλλά και να πραγματοποιήσετε αγορές με είδη από τις Βαλκανικές και κεντροευρωπαϊκές αγορές .   Το βράδυ προτείνουμε, (έξοδα ατομικά) , να διασκεδάσουμε με φολκλορικό πρόγραμμα, μουσική και καλό φαγητό.

7η μέρα Κυριακή 24/11 : Σόφια– Αθήνα- Ηράκλειο

Μετά το πρωινό , ελεύθερος χρόνος έως την ώρα της μεταφοράς μας στο αεροδρόμιο της Σόφιας και από εκεί πτήση μέσω Αθηνών για το Ηράκλειο. Μεταφορά στον Αγ. Νικόλαο. 

Τιμή ανά άτομο :  620 €     Μονόκλινο δωμάτιο 720 €

Τι σας προσφέρουμε:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο– Σόφια-Ηράκλειο μέσω Αθηνών
  • Φόροι αεροδρομιών
  • Μεταφορές – εκδρομές βάσει προγράμματος με κλιματιζόμενο λεωφορείο 
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* σε δίκλινα δωμάτια 
  • Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά
  • Ένα γεύμα καθημερινά 
  • Μια βαλίτσα έως 23 κιλά και μια χειραποσκευή έως 8 κιλά ανά επιβάτη 
  • Συνοδός του γραφείου μας 
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ατυχήματος

Δεν συμπεριλαμβάνονται: Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους πύργους, σπήλαια και όπου απαιτείται εισιτήριο εισόδου. 

Η σειρά του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείψουμε οτιδήποτε από τα παραπάνω