Ανάσταση στη Σμύρνη και Πασχαλιά στο Κιρκιντζέ

Ανάσταση στη Σμύρνη και Πασχαλιά στο Κιρκιντζέ
Οργανωμένες εκδρομές εξωτερικού
7 μέρες οδικώς Σμύρνη - Έφεσος - Κιρκιντζέ - Κουσάντασι - Πέργαμος - Αϊβαλί - Τροία - Τσανάκαλε - Δαρδανέλια. Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με πρωινό καθημερινά και 4 δείπνα.

1η μέρα: Αθήνα - Ξάνθη

Αναχώρηση στις 07:30΄ από Αθήνα για Ξάνθη, με μικρές ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Ξάνθη - Σμύρνη

Πολύ νωρίς σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για τη Σμύρνη, όπου θα φθάσουμε το βράδυ μέσω του συνοριακού σταθμού των Κήπων και των στενών των Δαρδανελίων. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Σμύρνη

Η Σμύρνη είναι μία πόλη στην οποία ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας του παρελθόντος της είναι εμφανής ακόμα και σήμερα. Κατά τη διάρκεια της πρωινής περιήγησής μας θα περάσουμε από το Μπαϊρακλί, την περιοχή όπου ιδρύθηκε η αρχαία Σμύρνη, θα οδηγηθούμε στο πολυτελές Κορδελιό με τον όμορφο εμπορικό πεζόδρομο και θα φθάσουμε στη σύγχρονη "Μπλε Πόλη" (Mavi Sehir). Εν συνεχεία θα δούμε το παλιό Στάδιο του Πανιωνίου στην Πούντα και θα καταλήξουμε στην προκυμαία της Σμύρνης. Θα περιπλανηθούμε στα Σχοινάδικα, στο Παραλλέλι και στην Μπελαβίστα, θαυμάζοντας τα παλιά ελληνικά αρχοντικά και θα μεταβούμε στην πλατεία του Κονάκ με τον Πύργο του Ρολογιού - σύμβολο της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για να επισκεφθείτε το πολύβουο παζάρι της Σμύρνης, το Κεμέραλτι (Kemeralti). Δείπνο και παρακολούθηση της Αναστάσιμης Ακολουθίας στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Σμύρνη - Έφεσος - Κιρκιντζέ - Κουσάντασι - Σμύρνη

Πρωινή αναχώρηση για να επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου, η οποία υπήρξε για περισσότερα από 1.000 χρόνια, μία από τις μεγαλουπόλεις του αρχαίου κόσμου και πρωτεύουσα του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Πρόκειται για τον πιο καλοδιατηρημένο και πολυσύχναστο αρχαιολογικό χώρο της Τουρκίας. Ξενάγηση στην αρχαία πόλη (βιβλιοθήκη του Κέλσου, ναός της Αρτέμιδος, αρχαίο θέατρο, αγορές, λουτρά κ.ά.). Αμέσως μετά συνεχίζουμε για το γραφικό χωριό Κιρκιντζέ με την μοναδική αρχιτεκτονική και τα παραδοσιακά σπίτια, γνωστό στους Έλληνες από το μυθιστόρημα της Διδώς Σωτηρίου "Ματωμένα Χώματα". Στην είσοδο του ιστορικού χωριού δεσπόζει το Ελληνικό σχολείο του 1884, φτιαγμένο με έξοδα της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας του Ομηρείου Παρθεναγωγείου Σμύρνης, το οποίο λειτουργούσε μέχρι το 1922. Τελευταίος σταθμός μας για σήμερα, το πασίγνωστο τουριστικό λιμάνι του Κουσάντασι (Νησί των πουλιών) με την παραλιακή ζώνη γεμάτη τουριστικά καταστήματα και το κάστρο του να δεσπόζει. Επιστροφή στη Σμύρνη αργά το απόγευμα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Σμύρνη - Πέργαμος - Αϊβαλί - Τροία - Τσανάκαλε/Δαρδανέλια

Η διαδρομή μας σήμερα στα Μικρασιατικά Παράλια είναι πολύ ενδιαφέρουσα, αφού μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε σημαντικότατες πόλεις και αξιοθέατα. Πρώτος μας σταθμός η Πέργαμος, όπου θα επισκεφθούμε την αρχαία πόλη, την διάσημη Κόκκινη Βασιλική (μία από της επτά αρχαιότερες εκκλησίες της Ανατολής) και το Ασκληπιείο (ένα από τα αρχαιότερα νοσοκομεία, αφιερωμένο στον θεό της υγείας). Επόμενος σταθμός μας το Αϊβαλί, που υπήρξε μαζί με άλλες παρακείμενες πόλεις και χωριά, ένα από τα πιο ιστορικά κέντρα του Ελληνισμού στη Μικρά Ασία. Μεγάλο εμπορικό κέντρο λόγω του λιμένα, είχε ανθρώπινη παρουσία από το 1500 π.Χ., ενώ η ίδρυση του σύγχρονου οικισμού τοποθετείται μεταξύ του 1570 και του 1580. Η πόλη αποτέλεσε σύμβολο της προσφυγιάς του 1922. Σήμερα είναι ένα αναπτυσσόμενο αστικό κέντρο, το οποίο διατηρεί αρκετά από τα ελληνικά του στοιχεία. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας θα φθάσουμε και θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο της Τροίας. Η Τροία ή Ίλιον είναι μια μυθική πόλη, θέατρο του Τρωικού πολέμου, μέρος του οποίου περιγράφεται στην Ιλιάδα του Ομήρου. Νωρίς το βράδυ θα καταλήξουμε στο Τσανάκαλε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Τσανάκαλε - Καβάλα

Πρωινή αναχώρηση για τον συνοριακό σταθμό των Κήπων μέσω Καλλίπολης και Κεσάνης. Διέλευση των συνόρων και συνεχίζουμε για Καβάλα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Καβάλα - Αθήνα

Αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το βράδυ.

ΤΙΜΕΣ ΚΑΤΆ ΑΤΟΜΟ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ 7 ημέρες (25/04)
Δίκλινο 375
3ο άτομο έως 12 ετών 335
Μονόκλινο 400

Περιλαμβάνονται:

 • Δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* με πρωινό στην Ελλάδα
 • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο GREYMARK στη Σμύρνη και μια διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο AKOL 4* στο Τσανάκαλε (ή παρόμοια)
 • Οι φόροι διαμονής
 • Ημιδιατροφή στην Τουρκία (4 πρωινά και 4 δείπνα)
 • Εισιτήρια F/B για τα Δαρδανέλια
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
 • Αρχηγός-συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους
 • Ποτά στα προσφερόμενα δείπνα
 • Ό,τι αναγράφεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό και ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα

Χρήσιμες Πληροφορίες:

 • Πιθανόν οι διανυκτερεύσεις εντός Ελλάδος να γίνουν στην Κομοτηνή
 • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι
 • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας