Απόκριες στο COUNTRY CLUB HOTEL & SUITES στην Αλπική Ευρυτανία

Απόκριες στο COUNTRY CLUB HOTEL & SUITES στην Αλπική Ευρυτανία
Οργανωμένες εκδρομές εσωτερικού
3,4 μέρες με πούλμαν στο Κεφαλόβρυσο - Μικρό Χωριό - Προυσός (Ι.Μ.Παναγίας) - Μεγάλο Χωριό - Κορυσχάδες - Καρπενήσι - Βλάχικος Γάμος στη Θήβα. Διαμονή στο COUNTRY CLUB HOTEL & SUITES προδιαγραφών 4* με ημιδιατροφή.

1η μέρα: Αθήνα - Κεφαλόβρυσο - Μικρό Χωριό - Country Club

Αναχώρηση 08:00 από Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για το μαγευτικό Καρπενήσι. Επίσκεψη στο ιστορικό Κεφαλόβρυσο με το μνημείο του Μάρκου Μπότσαρη όπου χρόνος για γεύμα δίπλα στα πλατάνια και τα γάργαρα νερά. Αργότερα, εγκατάσταση στο ανακαινισμένο COUNTRY CLUB HOTEL & SUITES προδιαγραφών 4* (τυπικά 2*) σε ονειρική τοποθεσία, στο Μικρό Χωριό. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.


2η μέρα: Προυσός (Ι.Μ.Παναγίας) - Μεγάλο Χωριό

Μπουφέ πρόγευμα. Ημέρα γεμάτη εικόνες, τοπία, χρώματα αλλά και αγνές γεύσεις μας περιμένει. Διασχίζοντας τα “Ευρυτανικά Τέμπη” θα δούμε τα “πατήματα” της Παναγιάς και μετά θα βρεθούμε στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Προυσιώτισσας. Ξενάγηση και προσκύνημα. Αργότερα, περίπατος στα γραφικά δρομάκια Μεγάλου Χωριού. Παραδοσιακά ψώνια και σουβενίρ. Εδώ μην παραλείψετε να γευθείτε και το διάσημο γαλακτομπούρεκο του “Αλέκου”, αλλά να επισκεφθείτε και υπέροχο το Ιστορικό - Λαογραφικό μουσείο. Το βράδυ δείπνο.


3η μέρα: Κορυσχάδες - Καρπενήσι - Γοριανάδες - Saloon !!!

Μπουφέ πρόγευμα. Η μέρα μας αρχίζει με περίπατο στον αναπαλαιωμένο παραδοσιακό οικισμό των Κορυσχάδων με το ιστορικό πρώην σχολείο του χωριού, που σήμερα στεγάζει το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης. Συνεχίζουμε για την πόλη του Καρπενησίου όπου χρόνος στην κεντρική πλατεία για βόλτα και ψώνια, γλυκά κουταλιού, τυριά, φημισμένα αλλαντικά αλλά και επίσκεψη στον διατηρητέο Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας (17ος αι). Εδώ που κάποτε ήταν ένα μικρό εκκλησάκι, το 1645 ιδρύθηκε από τον Ευγένιο Γιαννούλη τον Αιτωλό η πρώτη σχολή στην Ευρυτανία για ανώτερη μόρφωση καθώς και σχολεία για κοινά γράμματα. Αργότερα θα βρεθούμε στο χωριό των Γοριανάδων όπου χρόνος για γεύμα σε ένα από τα πιο εκλεκτά εστιατόρια του νομού! Η μέρα μας θα κλείσει με έναν απολαυστικό περίπατο ή ένα ζεστό ρόφημα στο Πάρκο Τουριστικής Ιππασίας & Περιπέτειας Saloon, που βρίσκεται λίγο έξω (4 χλμ) από το Καρπενήσι. Ένα ξύλινο καταφύγιο μέσα στο SALOON PARK, που συνδυάζει την ομορφιά της ελληνικής φύσης και την παράδοση του αμερικανικού νότου. Επιστροφή. Το βράδυ δείπνο μπουφέ.


4η μέρα: Βλάχικος Γάμος στη Θήβα - Αθήνα

Πλούσιο πρόγευμα μπουφέ. Μέσω Αμφίκλειας - Τιθορέας κατευθυνόμαστε για τη Θήβα για να παρακολουθήσουμε την κορύφωση των δρώμενων του πάνω από 200 ετών σατιρικού εθίμου του “Βλάχικου Γάμου”. Νηστίσιμα φαγητά και εκλεκτή ρετσίνα Θήβας μοιράζονται και στις 2 το μεσημέρι ξεκινάει η γαμήλια πομπή, με το ζεύγος ανεβασμένα σε άμαξα, την οποία σέρνουν διαλεχτά άλογα. Τα “μπουλούκια” και οι επισκέπτες ακολουθούν χορεύοντας και όλοι εύχονται στο ζεύγος “βίον ανθόσπαρτον”. Η πομπή θα καταλήξει στον πεζόδρομο της Επαμεινώνδα, όπου είναι τοποθετημένες οι καλύβες των συμπέθερων. Εκεί θα γίνει το “ξύρισμα” του γαμπρού και άλλα ωραία! Επιστρέφουμε στην Αθήνα νωρίς το βράδυ.


Συνοπτικό πρόγραμμα 3ήμερης εκδρομής :

1η μέρα: Αθήνα - Καρπενήσι - Γοριανάδες - Κορυσχάδες - Country Club

2η μέρα: Προυσός (Ι.Μ.Παναγίας) - Μεγάλο Χωριό - Saloon

3η μέρα: Βλάχικος Γάμος στη Θήβα - Αθήνα


COUNTRY CLUB HOTEL & SUITES
Τιμή κατ' άτομο 3 ημέρες (09-11/03) 4 ημέρες (08-11/03)
Δίκλινο 189 245
3ο άτομο 150 195
3ο άτομο εως 12 ετών 70 95
4ο άτομο 2 εώς 12 ετών* 189 245
Μονόκλινο 248 330

* Η χρέωση του 2ου παιδιού, αναβαθμίζει την διαμονή του δωματίου σε Suite.

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές - εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο ανακαινισμένο COUNTRY CLUB HOTEL & SUITES στο Μικρό Χωριό Ευρυτανίας
  • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Αρχηγός / Συνοδός 
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Στις αναγραφόμενες τιμές μας δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής του άρθρου 53 Ν.4389/2016, ανά ημερήσια χρήση εκάστου δωματίου/σουίτας, που αναμένεται να εφαρμοσθεί από την 1η Ιανουαρίου 2018 ή και νωρίτερα. Η χρέωση αναμένεται να είναι ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση:

Ξεν/χειο 3*: € 1,50

Ξεν/χειο 4*: € 3,00

Ξεν/χειο 5*: € 4,00

και θα καταβάλλεται από τον πελάτη απ’ ευθείας στο εκάστοτε ξενοδοχείο. Σε περίπτωση τυχόν αλλαγής, μέσω διευκρινιστικής εγκυκλίου του υπουργείου οικονομικών, του τρόπου απόδοσης του ανωτέρω φόρου ή άλλου φόρου/τέλους, η τιμολογιακή πολιτική μας θα τροποποιηθεί αναλόγως.