Καστοριά- Μετέωρα-Φλώρινα-Πρέσπες

Καστοριά- Μετέωρα-Φλώρινα-Πρέσπες
Οργανωμένες εκδρομές εσωτερικού
6ήμερη οδική εκδρομή με αναχώρηση από Ηράκλειο στις 18 Αυγούστου


1η μέρα  Κυριακή  18/8 :    Ηράκλειο- Πειραιάς 

Συγκέντρωση στο λιμάνι Ηρακλείου , τακτοποίηση στις καμπίνες του πλοίου μας , αναχώρηση για τον Πειραιά . 

2η μέρα Δευτέρα   19 /8 :    Πειραιάς- Μετέωρα- Καστοριά  

 Πρωινή άφιξη , επιβίβαση στο λεωφορείο  που μας περιμένει με  πορεία προς  τα  ριζά της Πίνδου όπου  αναπτύσσεται το βράχινο συγκρότημα των Ιερών βράχων των  Μετεώρων, όπου άκμασε μια θαυμαστή μοναστική πολιτεία η οποία προσμετρά ήδη 600 χρόνια ζωής. Δεν είναι τυχαίο ότι τα Μετέωρα συγκαταλέγονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και έχουν αξιολογηθεί από καταξιωμένους τουριστικούς οδηγούς ως ένα από τα μέρη του πλανήτη που κάθε άνθρωπος θα πρέπει να επισκεφθεί μία φορά στη ζωή του. Επίσκεψη Ιερής Μονής. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Καστοριά , τακτοποίηση στο 5* ξενοδοχείο μας , δείπνο σε μπουφέ .  Μαγευτική είναι η εικόνα ενώ πέφτει η νύχτα με τα φώτα της πόλης να καθρεφτίζονται σαν λαμπερά αστέρια στα ήσυχα νερά της λίμνης.

3η μέρα  Τρίτη 20/8 :      Καστοριά  

Απολαυστικό πρωινό. Αναχώρηση για να επισκεφθούμε τη σπηλιά του δράκου που στο εσωτερικό της υπάρχουν μεγάλα χερσαία και λιμναία τμήματα με εντυπωσιακό σταλακτικό διάκοσμο καθώς περιλαμβάνει επτά υπόγειες λίμνες, δέκα  αίθουσες και  πέντε  διαδρόμους – σήραγγες. Θα συνεχίσουμε από τον παραλίμνιο δρόμο, που οδηγεί στο Ανατολικό άκρο της πόλης όπου βρίσκεται η Ιερά Μονή της «Κοιμήσεως της Θεοτόκου», ή «Παναγίας της Μαυριώτισσας», της οποίας το αρχικό της όνομα ήταν «Παναγία η Μεσονησιώτισσα» και αργότερα και μέχρι σήμερα «Μαυριώτισσα» . Το όνομα της προήλθε από το χωριό Μαύροβο, που βρίσκεται στην απέναντι όχθη της λίμνης, στην κηδεμονία του οποίου και υπάγονταν μαζί με άλλα χωριά ,  αφιερωμένα στο μοναστήρι. Κατόπιν θα έχουμε χρόνο στην πανέμορφη πόλη για βολτούλα στο παραλίμνιο δρόμο και  την παλιά πόλη (Ντολτσό) με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια με τα αρχοντικά της. Άλλα νεοκλασικά κι άλλα πιστά στην τοπική µακεδονίτικη αρχιτεκτονική και τη λαϊκή Τέχνη, ανήκαν στην πλειονότητά τους σε πλούσιους εµπόρους και βιοτέχνες της γούνας.  Η οικοδόμηση τους άρχισε στα μέσα του 17ου αι. και συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του 19ου, µε βασικά υλικά κατασκευής την πέτρα, τη λάσπη και το ξύλο. Αξιόλογο είναι επίσης και το  μουσείο με τα κέρινα ομοιώματα. Εντυπωσιακή είναι η αναπαράσταση του παραδοσιακού γάμου με τα κέρινα ομοιώματα του γαμπρού, της νύφης, του παπά, της μουσικής κομπανίας, του φωτογράφου κ.α.. Εξίσου εντυπωσιακές είναι και οι κέρινες μορφές των προϊστορικών ανθρώπων, που κατοικούσαν πριν χιλιάδες χρόνια και ψάρευαν στη λίμνη της Καστοριάς . Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας , απολαύστε  τον καφέ σας στο μπαρ του ξενοδοχείο με θέα…. τη λίμνη. Δείπνο  

4η μέρα Τετάρτη  21/8 :     Καστοριά - Φλώρινα – Πρέσπες 

Πλούσιο σε μπουφέ πρωινό και εκδρομική εξόρμηση στα  «υγρά» σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία , ο Εθνικός Δρυμός Πρεσπών αποτελεί διαχρονικό ταξιδιωτικό προορισμό για τους φυσιολάτρες. Θα επισκεφθούμε το  νησάκι του Αγίου Αχιλλείου , μέσω πλωτής πεζογέφυρας. Οι ερωδιοί, οι κορμοράνοι αλλά και σπάνια είδη πελεκάνων  θα μας συναρπάσουν . Εφόσον ο καιρός το επιτρέπει (έξοδα ατομικά) μπορούμε να κάνουμε βαρκάδα στα σπήλαια με τα βυζαντινά ασκηταριά.  Χρόνος ελεύθερος στη διάθεση μας. Κατά την   επιστροφή μας θα σταματήσουμε στην γραφική Φλώρινα για το απογευματινό μας καφεδάκι .Επιστροφή και δείπνο στο ξενοδοχείο μας. 

5η  μέρα  Πέμπτη 22/8   : Καστοριά – Λιμναίος Οικισμός-  Πειραιάς   

Μετά το πρωινό σε μπουφέ , αναχώρηση για επίσκεψη του λιμναίου οικισμού . Στο διαμορφωμένο χώρο υπάρχουν καλύβες πάνω σε πασσαλόπηκτες πλατφόρμες, κατασκευασμένες σε φυσικό μέγεθος και υλικά παρεμφερή με τα αυθεντικά. Κορμοί δέντρων χρησιμοποιήθηκαν για τον σκελετό, λεπτά κλαριά πλεγμένα με σκοινί για τους τοίχους, λάσπη από τη λίμνη για τον «σοβά» και άχυρα για τις στέγες. Στο εσωτερικό αυτών των κατοικιών των Νεολιθικών ανθρώπων της λίμνης, υπάρχουν αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Πήλινα αγγεία, όπως φιάλες, κύπελλα, φρουτιέρες και χύτρες, εργαλεία από πυριτόλιθο ή από οστά, καλάθια και μια μικρή εστία φωτιάς, δίνουν μια σαφή εικόνα για τη ζωή και τις ασχολίες των κατοίκων. Πορεία επιστροφής προς Πειραιά , τακτοποίηση στις καμπίνες του πλοίου μας , αναχώρηση για το Ηράκλειο. 

6η μέρα  Παρασκευή 23/8  :      Ηράκλειο 

Πρωινή άφιξη στο Ηράκλειο. 


Τιμή ανά άτομο : 295 €

Επιβάρυνση για  δίκλινη εσωτερική καμπίνα 35 € / άτομο


Τι σας προσφέρουμε : 

  • Εισιτήρια πλοίου Ηράκλειο-Πειραιάς-Ηράκλειο σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες 
  • Μεταφορές βάση προγράμματος
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 5* σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό σε μπουφέ
  • Ένα δείπνο καθημερινά στο ξενοδοχείο μας (ημιδιατροφή) 
  • Συνοδός του γραφείου μας 

Δεν περιλαμβάνονται: Είσοδοι σε μουσεία , αρχαιολογικούς χώρους και όπου απαιτείται εισιτήριο εισόδου. Φόρος διαμονής 4 € / δωμάτιο/διανυκτέρευση. 

Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείψουμε οτιδήποτε από τα παραπάνω.