10ήμερη προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους και το Όρος Σινά (Εορτή των Θεοφανείων )

10ήμερη προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους και το Όρος Σινά (Εορτή των Θεοφανείων )
Προσκυνηματικός τουρισμός
Αναχώρηση από Ηράκλειο στις 18 Ιανουαρίου

1η μέρα Παρασκευή 18 Ιανουαρίου   Ηράκλειο-  Τελ Αβίβ  

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και έπειτα από τις σχετικές διατυπώσεις (έλεγχος διαβατηρίων) αναχώρηση , μέσω Αθηνών   για το Τελ Αβίβ . Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας , δείπνο. 

2η μέρα Σάββατο 19  Ιανουαρίου  Εορτή των Θεοφανείων 

Χρόνια πολλά! Σήμερα θα μεταφερθούμε στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα γίνει  Πατριαρχική Θ. Λειτουργία για την Εορτή των Θεοφανείων. Έπειτα Θα πραγματοποιήσουμε επίσκεψη –ξενάγηση στον Φρικτό Γολγοθά , Αποκαθήλωση (όπου ο Νικόδημος και ο Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας τοποθέτησαν το Σώμα του Κυρίου μας),  Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας, Σπήλαιο Εύρεσης Τιμίου Σταυρού . Χρόνος στη διάθεσή μας. Στη συνέχεια,  μέσω της οδού του Μαρτυρίου , θα συνεχίσουμε για τον οίκο Ιωακείμ και Άννης , το Πραιτώριο, τη φυλακή του Απ. Πέτρου , την οικεία Σίμωνος του Κυρηναίου και την οικία της Αγίας Βερονίκης. Επίσκεψη της Ι.Μ Παναγίας Σεϊδανάγιας . Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας . Δείπνο. 

3η μέρα : Κυριακή 20 Ιανουαρίου  Γαλιλαία  - Βόρειο Ισραήλ 

Πλούσιο σε μπουφέ πρωινό και αναχώρηση για το Βόρειο Ισραήλ και το Όρος  Θαβώρ(Ι.Μ Μεταμορφώσεως του Σωτήρος) , τη Ναζαρέτ όπου έγινε ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου ,  την Κανά της Γαλιλαίας όπου ο Χριστός έκανε το πρώτο θαύμα (Ο Κύριος ευλόγησε το κρασί στον γάμο στο σπίτι του Σίμωνα του Κανανίτη) , τον Ι. Ν Αγ. Αποστόλων κοντά στη λίμνη της  Τιβεριάδας . Επιστροφή και δείπνο στο ξενοδοχείο μας. 

4η μέρα :Δευτέρα 21 Ιανουαρίου  Ιεριχώ           

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για τη Σαμάρεια στο Φρέαρ του Ιακώβ με τον μεγαλοπρεπή Ι.Ν Της Αγ. Φωτεινής και το σκήνωμα του Ιερομάρτυρος Αγ. Φιλουμένου του Αγιοταφίτου. Συνεχίζουμε για την Ι.Μ Γεωργίου του Χοζεβίτου όπου βρίσκεται το σπήλαιο του  Προφήτη Ηλία και ο τόπος προσευχής Ιωακείμ και Άννης για την ατεκνία τους. Έπειτα θα επισκεφθούμε την Ι.Μ Σαρανταρίου όρους (εδώ που ο Κύριος έζησε 40 ημέρες με νηστεία και προσευχή ) , Ι.Μ Προφήτη Ελισσαίου με τη συκομορέα του τελώνη Ζακχαίου. Επίσκεψη στην Ι.Μ Αγ. Γερασίμου του Ιορδανίτη. Κατά τη διάρκεια του σημερινού οδοιπορικού θα πραγματοποιήσουμε συμβολική βάπτιση των προσκυνητών στο πραγματικό σημείο βάπτισης του Χριστού στον Ιορδάνη Ποταμό. Επιστροφή και δείπνο στο ξενοδοχείο μας.  

5η μέρα :Τρίτη 22 Ιανουαρίου    Ιεροσόλυμα 

Πρωινό και ξεκινάμε ξενάγηση στο  Όρος των Ελαιών,    τη μικρή Γαλιλαία , το τόπο Αναλήψεως του Κυρίου , την  Ι. Μ Τιμίου Σταυρού.     Ακολουθεί επίσκεψη-ξενάγηση  στον Τόπο του λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στέφανου ,  στον Τάφο της Παναγίας στην Γεθσημανή , την Αγ. Σιών , το Υπερώον του Μυστικού δείπνου(οικεία Αγ. Ιωάννη θεολόγου) και το Κατά Μόνας.   Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας , δείπνο. 

6η μέρα Τετάρτη 23 Ιανουαρίου  Βηθλεέμ – Ι.Μ Αγ. Αικατερίνης

Πρωινή αναχώρηση (ίσως πρωινό σε πακέτο) για τα σύνορα Ισραήλ-Αιγύπτου με τελικό προορισμό την Ι.Μ Αγ. Αικατερίνης στο Σινά. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Εφόσον ο χρόνος το επιτρέπει , παρακολούθηση του εσπερινού. Δείπνο. Δυνατότητα προαιρετικής ανάβασης στην Αγ. Κορυφή από όπου ο Μωυσής παρέλαβε τις δέκα εντολές    

7η μέρα Πέμπτη 24 Ιανουαρίου  Ι.Μ Αγ. Αικατερίνης – Βηθλεέμ 

Παρακολούθηση της Θ. Λειτουργίας . Ακολουθεί πρωινό. Ξενάγηση από του πατέρες της Ι. Μονής . Δείπνο. 

8η μέρα Παρασκευή 25 Ιανουαρίου   Ι.Μ Αγ. Αικατερίνης-Βηθλεέμ 

Παρακολούθηση της πρωινής Θ. Λειτουργίας .  Ακολουθεί πρωινό και αναχώρηση για τα σύνορα Αιγύπτου- Ισραήλ με τελικό προορισμό το ξενοδοχείο μας στη Βηθλεέμ. Δείπνο .  

9η μέρα  Σάββατο 26 Ιανουαρίου   Βηθλεέμ 

Πλούσιο πρωινό σε μπουφέ . Θα προσκυνήσουμε στο σπήλαιο της Γεννήσεως την  Αγία Φάτνη καθώς  και τους Τάφους των Νηπίων που σφαγιάσθησαν από τον Ηρώδη. Έπειτα ακολουθεί  επίσκεψη στο χωριό των Ποιμένων , την  Ι.Μ Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου καθώς την Ι.Μ Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο.  

10η μέρα Κυριακή 27 Ιανουαρίου  Τελ Αβίβ-Αθήνα-Ηράκλειο   

Πρωινό (ίσως σε πακέτο)  και αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση μέσω Αθηνών για το Ηράκλειο.                                                                  

 Τιμή ανά άτομο    :              890 €                                  

Σας προσφέρουμε :

  • Αεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο-Τελ Αβίβ- Ηράκλειο  μέσω Αθηνών
  • Μεταφορές βάση προγράμματος με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Επτά διανυκτερεύσεις  σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* στη Βηθλεέμ σε δίκλινα δωμάτια με κλιματισμό και τηλεόραση
  • Δύο  διανυκτερεύσεις  στους ξενώνες της Ι.Μ Αγ. Αικατερίνης στο Σινά σε πολύκλινα δωμάτια με τουαλέτα και κλιματισμό
  • Πρωινό σε μπουφέ 
  • Εννέα γεύματα  στο σύνολο της εκδρομής   
  • Aνάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί
  • Επίσκεψη στην Ι.Μ Αγ. Σάββα
  • Συνοδός του γραφείου μας
  • Φόροι αεροδρομίων και συνόρων.  
*Η σειρά των επισκέψεων , μπορεί να διαφοροποιηθεί , χωρίς να παραλείψουμε οτιδήποτε από τα παραπάνω .   Από κάθε προσκυνητή  χρειαζόμαστε φωτοτυπία του διαβατηρίου
**Κατά την διάρκεια της παραμονής μας θα πραγματοποιήσουμε Νυκτερινή Θ. Λειτουργία στον πανάγιο Τάφο και συνάντηση με τον Μακαριότατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Κ.Κ Θεόφιλο.
Δεν περιλαμβάνονται: Φιλοδωρήματα  , ανάβαση στο Σαραντάριο Όρος με το τελεφερίκ, γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα.