7ήμερη Εκδρομή Μόσχα - Αγ. Πετρούπολη, με απευθείας πτήση από Ηράκλειο. Από 16 έως 22 Ιουλίου.

7ήμερη Εκδρομή Μόσχα - Αγ. Πετρούπολη, με απευθείας πτήση από Ηράκλειο. Από 16 έως 22 Ιουλίου.
Προσκυνηματικός τουρισμός
Εγγραφές έως 20 Μαΐου.


Αναλυτικό Πρόγραμμα:

1η μέρα (Τρίτη 16/07) : Ηράκλειο – Μόσχα - Αγ. Πετρούπολη 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και έπειτα από τις σχετικές διατυπώσεις (έλεγχος διαβατηρίων) αναχώρηση για την Αγ. Πετρούπολη μέσω Μόσχας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας 4*. 


2η μέρα (Τετάρτη  17/07) : Αγ. Πετρούπολη

Πρωινό και ξενάγηση στην αυτοκρατορική πρωτεύουσα της παλιάς τσαρικής Ρωσίας, την Αγ. Πετρούπολη. Θα δούμε την κεντρική λεωφόρο Νιέφσκι, με την εκκλησία της Παναγίας,τον χρυσό πύργο, τα χειμερινά ανάκτορα, τον θερινό κήπο και το πεδίο του Άρεως. Το σημερινό μας οδοιπορικό ολοκληρώνεται με την επίσκεψή μας στον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Ισαάκ, ο μεγαλύτερος της πόλης με γρανιτένιες κολώνες και όμορφα ψηφιδωτά. Επιστροφή και δείπνο στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ προαιρετικά μπορούμε να επισκεφτούμε τη φωτισμένη Αγ. Πετρούπολη.


3η μέρα (Πέμπτη  18/07) : Ερμιτάζ

Πρωινό και επίσκεψη σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, το Ερμιτάζ, δημιούργημα της Μεγάλης Αικατερίνης το 1764. Εδώ φιλοξενούνται πίνακες από όλο τον κόσμο. Θα μας καταπλήξουν οι πλούσιοι θησαυροί με την επιβλητική τους παρουσία. Ολοκληρώνουμε την ημέρα μας με επισκέψεις στο μοναστήρι του Αγ. Ιωάννη, τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Νικολάου, τον Καθεδρικό Ναό του Καζάν. Πρωινό και συνεχίζουμε τις επισκέψεις μας στη Βενετία του Βορρά, όπως χαρακτηρίζεται καθώς είναι κτισμένη σε νησάκια στον ποταμό Νέβα, με πρώτο μας σταθμό την πόλη Πέτερχοφ, ένα από τα στολίδια της ρωσικής αρχιτεκτονικής, γεμάτη από παλάτια και πάρκα. Χτίστηκε από το Μέγα Πέτρο και υπήρξε θερινή κατοικία των Ρώσων Αυτοκρατόρων. Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Λάβρα του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο.


4η μέρα (Παρασκευή 19/07) : Αγ. Πετρούπολη - Μόσχα - Κρεμλίνο - Κόκκινη Πλατεία

Αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση για την Μόσχα. Άφιξη και επίσκεψη στο Κρεμλίνο και τις ιστορικές εκκλησίες με τους αστραφτερούς τρούλους. Επίσκεψη-προσκύνημα στον Ι.Ν. Αγ. Βασιλείου (εδώ υπάρχουν τα Ιερά Λείψανα του Αγίου), χαρακτηριστικό της αυθεντικής ρωσικής αρχιτεκτονικής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας 4* ,  δείπνο.

    

5η μέρα (Σάββατο  20/07) : Μόσχα- Ζαγκόρσκ

Πλούσιο πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για το Θρησκευτικό και Πριγκιπικό κέντρο της ιστορικής Ρωσίας, έδρα των Ρώσων Πατριαρχών. Θα επισκεφθούμε το Λευκό Κρεμλίνο και την Ι.Μ. Αγ. Σεργίου και Αγίας Τριάδας. Το μεσημέρι θα έχουμε προαιρετικό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Το σημερινό μας οδοιπορικό ολοκληρώνεται με το προσκύνημά μας στο θαυματουργό Σταυρό της Ζωοδόχου Πηγής.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο.


6η μέρα (Κυριακή  21/07) : Μόσχα

Πρωινό και συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στη Μόσχα, με επισκέψεις στην Ι.Μ. Νοβοντεβίσκι, στον Ι.Ν. του Χριστού Σωτήρος, στην Ι.Μ. Ντοσκόϊ και Ι.Μ. Ποκρόβσκι. Χρόνος στη διάθεση μας στο κέντρο της πόλης . Επιστροφή και δείπνο στο ξενοδοχείο μας. 


7η μέρα (Δευτέρα 22/07) :  Μόσχα - Ηράκλειο

Πρωινή αναχώρηση για το αεροδρόμιο και απευθείας πτήση  για Ηράκλειο.

Τιμή ανα άτομο : 1130 €  

Τι σας προσφέρουμε:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο– Μόσχα-Αγ. Πετρούπολη/ Μόσχα-Ηράκλειο. 
  • Μεταφορές βάσει προγράμματος με πολυτελή πούλμαν. 
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4**** με πρωινό σε μπουφέ. 
  • Ένα γεύμα ή δείπνο καθημερινά (5 στο σύνολο της εκδρομής). 
  • Τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός. 
  • Συνοδός του γραφείου μας. 
  • Είσοδοι σε μουσεία και επισκεπτόμενους χώρους, βίζα, ασφάλεια ατυχημάτων Ρωσίας, φόροι αεροδρομίων.

 Δεν περιλαμβάνονται: φιλοδωρήματα – αχθοφορικά.