Εκδρομή στην Τήνο και την Άνδρο για τα Εννιάμερα της Παναγίας

Εκδρομή στην Τήνο και την  Άνδρο για τα Εννιάμερα της Παναγίας
Προσκυνηματικός τουρισμός
Αναχώρηση από Ηράκλειο στις 22 Αυγούστου και επιστροφή στις 25 Αυγούστου

4ήμερη  εκδρομή στην Τήνο &  μονοήμερη εκδρομή στην Άνδρο

Από 22 έως 25  Αυγούστου

1η μέρα Πέμπτη 22/8 : Ηράκλειο – Τήνος

Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου και πρωινή αναχώρηση (07:45) για το τέταρτο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων, την Τήνο, το νησί της Μεγαλόχαρης αλλά και γενέτειρα μεγάλων καλλιτεχνών όπως του Γιαννούλη Χαλεπά, Νικηφόρου Λύτρα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο επιλεγμένο κεντρικό ξενοδοχείο μας.  

2η μέρα Παρασκευή 23/8  : Τήνος –Ι.Μ. Κεχροβουνιώτισσας  (Αγ. Πελαγίας) -  Γύρος νησιού

Προαιρετική παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στον Ι.Ν. της Μεγαλόχαρης με τη Μυροβλίζουσα εικόνα της Παναγίας.  Ο ναός της Παναγίας της Τήνου κτίστηκε σε σημείο όπου βρέθηκε εικόνα της , κατά τη θρησκευτική παράδοση μετά από σχετικά οράματα της μοναχής Αγίας Πελαγίας. Η εικόνα ανακαλύφθηκε μετά από ανασκαφές στις 30 Ιανουαρίου 1823. Ακολουθεί πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση με το λεωφορείο για  περιήγηση του νησιού με πρώτο σταθμό την Ι.Μ. του Κεχροβουνίου, (Αγ. Πελαγίας) η οποία ιδρύθηκε, σύμφωνα με την παράδοση, τον 10ο αιώνα. Είναι ένα μεγάλο συγκρότημα που περιλαμβάνει αρκετές μικρότερες εκκλησίες και πολλούς βοηθητικούς χώρους. Ο Ναός είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου (Κυρίας των Αγγέλων). Έχει ξυλόγλυπτο τέμπλο εξαιρετικής τέχνης και ωραίες τοιχογραφίες. Διασώζεται το απλό κελί όπου έζησε η Μοναχή Πελαγία (ανακηρύχθηκε Αγία το 1970), στο όραμα της οποίας οφείλεται η εύρεση της θαυματουργής εικόνας. Στη Μονή λειτουργεί μουσείο, όπου φυλάσσονται παλαιές εικόνες και διάφορα αξιόλογα εκκλησιαστικά αντικείμενα καθώς και πρατήριο, όπου διατίθονται τα χειροτεχνήματα των μοναχών. Επίσης στα σπουδαία κειμήλια που εκτίθενται στο Ηγουμενείο, περιλαμβάνεται η μικρή επάργυρη εικόνα της Παναγίας που ανήκε στο πλοίο του πυρπολητή Κανάρη. Το σημερινό μας οδοιπορικό συνεχίζεται με επίσκεψη στο χωριό Βώλαξ, το οποίο βρίσκεται σε μια περιοχή που είναι γεμάτη από φυσικούς ογκόλιθους, πολλοί από τους οποίους σχηματίζουν διάφορες μορφές. Πρόκειται για ένα τοπίο μοναδικό, παγκόσμιας φυσικής εξωτικής ομορφιάς που σαγηνεύει με την  ιδιομορφία του. 

Καθώς περιπλανιόμαστε στα στενά σοκάκια  του χωριού θα παρατηρήσουμε ότι είναι περιτριγυρισμένο από πέτρες και μεγάλους σφαιρικούς γρανιτένιους βράχους ηφαιστειογενούς προέλευσης.  Επίσης θα συναντήσουμε παλιές εκκλησίες με ιδιάζοντα χαρακτηριστικά. Σήμερα στο χωριό υπάρχει ένα μικρό λαογραφικό μουσείο και ένα καλαίσθητο υπαίθριο πέτρινο θέατρο 300 θέσεων, όπου το καλοκαίρι γίνονται διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Οι λίγοι κάτοικοί του ασχολούνται με την καλαθοπλεκτική. Το χωριό διαθέτει δύο εστιατόρια και 4-5 καταστήματα πώλησης καλαθιών και άλλων παραδοσιακών προϊόντων της τηνιακής γης. Συνεχίζουμε το σημερινό μας οδοιπορικό περνώντας από τα όμορφα χωριά Σκαλάδος, Κάμπος, Καρδιανή, Υστέρνια  και καταλήγουμε στο μεγαλύτερο χωριό της Τήνου, τον Πύργο. Ο περίπατος στα σοκάκια του χωριού δίνει την αίσθηση ότι περπατάμε σε μουσείο μαρμαροτεχνίας, αφού το σκαλιστό μάρμαρο διακοσμεί πλούσια τις βρύσες, τις εκκλησίες, αλλά και τα υπέρθυρα των σπιτιών, τα πλακόστρωτα σοκάκια ακόμα και τη στάση του λεωφορείου. Ακόμα και σήμερα η τέχνη του μαρμάρου ανθεί, με αρκετούς γλύπτες να έχουν τα εργαστήριά τους εδώ και με τη σχολή μαρμαροτεχνίας της Τήνου να εκκολάπτει νέους καλλιτέχνες. Το μεγαλύτερο χωριό της Τήνου έχει και μια όμορφη έκπληξη: έναν μεγάλο, αιωνόβιο πλάτανο στη μέση της κεντρικής πλατείας, δίπλα από την μαρμάρινη κρήνη, με μαγαζάκια-στολίδια να τον περιτριγυρίζουν ιδανικά για πρωινό καφέ, μεσημεριανούς μεζέδες και βραδινό φαγητό και γλυκό. Στους περιπάτους σας στις γειτονιές του Πύργου θα συναντήσετε πολύ αξιόλογα μουσεία όπως το επισκέψιμο σπίτι του Γιαννούλη Χαλεπά και το μουσείο Τηνίων καλλιτεχνών. Δυνατότητα προαιρετικού γεύματος σε τοπική ταβέρνα στο επόμενο ψαροχώρι που θα συναντήσουμε, το γραφικό Πάνορμο ή σε εστιατόριο κατά την επιστροφή μας. Επιστροφή το απόγευμα στη χώρα της Τήνου. Για το βράδυ, προτείνουμε βολτούλα στην παραλιακή οδό και στο δρόμο με τα καταστήματα, από τα οποία μπορείτε να αγοράσετε τοπικά προϊόντα. Διανυκτέρευση.

3η μέρα Σάββατο 24/8: Τήνος – Άνδρος – Τήνος 

Μετά το πρωινό, ελεύθερος χρόνος στη διάθεση μας έως την ώρα της μεταφοράς μας στο λιμάνι της Τήνου, επιβίβαση στο πλοίο (12:05) με προορισμό την Άνδρο όπου θα φθάσουμε μετά από ένα σύντομο ταξίδι. ’Άμεση επιβίβαση στο λεωφορείο που μας περιμένει και ξεκινάμε με επίσκεψη στο σπουδαιότερο μοναστήρι του νησιού, την Αγία Μαρίνα. Επόμενος σταθμός μας  το πιο πράσινο χωριό του νησιού , οι Μένητες των οποίων οι πηγές με τα αναβλύζοντα νερά βρίσκονται κάτω από το ιερό της Παναγίας της Κουμούλου. Πολλοί υποστηρίζουν ότι η εκκλησία είναι κτισμένη στη θέση αρχαίου ναού. Ελεύθερος χρόνος στη Χώρα, όπου σας προτείνουμε να επισκεφθείτε (έξοδα ατομικά) το Μουσείο Γουλανδρή, το Αρχαιολογικό & Ναυτικό μουσείο. Συνεχίζουμε για το γραφικό Μπατσί όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το απογευματινό μας καφεδάκι έως την ώρα επιστροφής μας για το πλοίο , με προορισμό την Τήνο .Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

4η μέρα Κυριακή 25/8:  Τήνος – Ηράκλειο

Προαιρετική παρακολούθηση της Θ. Λειτουργίας στον Ι.Ν. της Παναγίας. Όσοι επιθυμούν να κοινωνήσουν, μπορούν να έχουν το πρωινό τους μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας. Ελεύθερος χρόνος έως την ώρα της μεταφοράς μας στο λιμάνι της Τήνου και την αναχώρησή μας (11.45) για το Ηράκλειο . 

Τιμή ανά άτομο : 248 €     Μονόκλινο : 295 € 

Τιμή παιδιού ως 12 ετών : 135 € 

Τι σας προσφέρουμε : 

  • Εισιτήρια πλοίου Ηράκλειο-Τήνος-Ηράκλειο & Τήνος -Άνδρος- Τήνος  σε οικονομική θέση 
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στην Τήνο με πρωινό σε κεντρικό ξενοδοχείο σε δωμάτια με κλιματισμό 
  • Μεταφορές βάσει προγράμματος 
  • Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας 
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης 

Δεν  περιλαμβάνονται: 

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. 
  • Φόρος διαμονής 0,50€ / δωμάτιο/ διανυκτέρευση 

Σημείωση : Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλειφθεί τίποτα από τα παραπάνω. 

Σας προτείνουμε : 

•Να περπατήστε  το βράδυ στο λιμανάκι της Τήνου δίπλα από τις βάρκες .

•Να δοκιμάστε τους Τηνιακούς λουκουμάδες και τα ντόπια αμυγδαλωτά.

•Να δοκιμάστε τα τοπικά τυροκομικά προϊόντα .